Održane preventivno-edukativne akcije u Labinu i Rapcu

Slika PU_I/prevencija Rabac (2).jpg

Foto: PU istarska  

Kao što je i najavljeno, policijski službenici Odsjeka za prevenciju Policijske uprave istarske i Policijske postaje Labin, u suradnji s Gradom Labinom i turističkom zajednicom Grada Labina, proveli su u petak (10. lipnja) u vremenu od 10 do 12 sati u Rapcu, na Rivi te u subotu (11. lipnja), u vremenu od 10 do 12 sati u Labinu, Trg labinskih rudara preventivno – edukativnu akciju pod nazivom ''Prevencija kriminaliteta''.

Na postavljenom info-punktu, građani su se imali prilike upoznati s oblicima samozaštitnog ponašanja, odnosno mjerama koje mogu poduzeti kako i sami ne bi postali žrtvama imovinskih delikata. Uz savjete policijskih službenika, svim sudionicima prezentirani su preventivni letci Policijske uprave istarske kojima je cilj smanjiti provale u obiteljske kuće, stanove i poslovne prostore, kao i krađe bicikla, krađe s plaže i krađe  novčanika.  

Da je samozaštitno ponašanje stil života, dokazuje i posjećenost info-punktova od strane policijskih službenika Republike Slovenije i Republike Italije, a koji su se u vrijeme provođenja aktivnosti kao turisti zatekli u Rapcu i prepoznali preventivni stil promocije policije.

Ovakve aktivnosti policije do sada su provedene na području Buja, Pazina  te Premanture i Banjola, a policijski službenici nastavit će s promoviranjem samozaštitnog ponašanja građana i u narednom razdoblju.



Stranica