Dodijeljeni certifikati prvoj skupini trenera na području Projektnog menadžmenta

Slika PU_I/projekt maneg.jpg

Foto: PU istarska 

Danas je u Uslužnoj jedinici Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu održana svečana podjela certifikata prvoj skupini policijskih službenica i službenika, osposobljenih za ''Trenera za područje Projektnog menadžmenta''.

Naime, od 14. do 17. lipnja u Valbandonu je održan seminar ''Osnove Projektnog menadžmenta'', čime je završen Program Izobrazbe trenera za područje Projektnog menadžmenta, ali i sveukupnih aktivnosti ''ADA-Projekta u Hrvatskoj'', koje se izvode u okviru međunarodnog programa policijske suradnje MUP-a Republike Hrvatske i MUP-a Republike Austrije.

''ADA-Projekt u Hrvatskoj'' započeo je 2006. godine, prihvaćanjem prijedloga MUP-a Republike Austrije, a radi se o Projektu podrške Vlade Republike Austrije zemljama Jugoistočne Europe u izgradnji policijskih kapaciteta za suzbijanje nezakonitih migracija, krijumčarenja ljudima i trgovanja ljudima. Za koordinatora provedbe, glavni ravnatelj policije, imenovao je mr.sc. Josipa Strmotića, nastavnika Visoke policijske škole Policijske akademije.

Ispred Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, podjeli certifikata nazočio je g. Zlatko Sokolar, dok su ispred ''Agencije ADA'' Vlade Republike Austrije,  prisustvovali g. Andreas Hofbauer, voditelj Ureda Projektnog menadžmenta BK BMI te g. Harald Kirnbauer i g. Hannes Gulnbreiner, također djelatnici Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije i nositelji izvedbe spomenutog programa.

Pomoćnik načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije, g. Zlatko Sokolar, u ime glavnog ravnatelja policije g. Olivera Grbića i njegovog zamjenika g. Dražena Viteza, čestitao je policijskim službenicama i službenicima, njih petnaest, koji su prvi u Hrvatskoj završili poseban Program Izobrazbe trenera za Projektni menadžment. Navodeći sveukupno provedene aktivnosti ''ADA-Projekta u Hrvatskoj'', g. Sokolar naglasio je važnost završenog programa izobrazbe, obzirom time započinje proces razvoja projektne kulture u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske. ''Nesporno je da je izvedbom navedenih programskih aktivnosti ostvaren doprinos unaprjeđenju upravljanja procesima rada i ljudskim potencijalima u sustavu policije, s ciljem povećanja učinkovitosti rada policije i poboljšanja suradnje policije i građana'', istaknuo je g. Zlatko Sokolar.

Voditelj Ureda Projektnog menadžmenta BK BMI, g. Andreas Hofbauer s velikim je zadovoljstvo čestitao novim kolegama trenerima, naglasivši kako završetkom ovog programa izobrazbe nisu stekli samo internu izobrazbu, već i međunarodno priznanje, odnosno međunarodni certifikat ''Trenera za područje Projektnog menadžmenta''. Također je istaknuo kako se nada da će koncept Projektnog menadžmenta prijeći u strukturu naobrazbe policijskih službenika te da će se oformiti kompetencijski centar za Projektni menadžment, koji bi policijskim službenicima pružao naobrazbu, ali i potrebnu podršku. ''Dobivanjem ovih certifikata za trenere, pojavljuje se i iskra globalizacije. Nadam se da ćete iskoristiti jezičnu sličnost regije i pozvati kolege iz susjednih zemalja kako biste ih upoznali sa svojim radom i razmijenili s njima svoja iskustva, a sve s ciljem zajedničke borbe protiv kriminaliteta'', zaključio je g.  Hofbauer.Stranica