Protuzakoniti ribolov

Slika PU_I/pomorac.JPG

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske evidentirana su dva slučaja protuzakonitog ribolova.

Foto: Ilustracija  

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske evidentirana su dva slučaja protuzakonitog ribolova.

U petak je oko 9 sati u Poreču, uz priobalje u akvatoriju Poreča, na poziciji gradskog kupališta, zatečen 33-godišnjak iz Zambratije koji je obavljao športski ribolov podvodnom puškom. Osim što je obavljao podvodni ribolov na području ograđene plaže, čime je počinio prekršaj iz Pravilnika o obavljanju športskog i rekreacijskog ribolova na moru, utvrđeno je kako je 33-godišnjak na zabranjenom mjestu izlovio i oko 2,6 kilograma razne ribe.

Na širem pulskom području, jučer su oko 15 sati, u Štinjanskoj uvali zatečeni 26-godišnjak i 25-godišnjak iz Vodnjana, koji su roneći na dah izlovljavali  školjke (dagnje), kao i 30-godišnjak, također iz Vodnjana, koji je izvađene školjke preuzimao  i odlagao u PVC vrećice.  Budući da je na navedenom području izlov zabranjen, oduzeto je oko 20 kilograma školjki, koje su vraćene u more.

Poradi počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ribolova, protiv 33-godišnjaka, 26-godišnjaka i 25-godišnjaka slijede kaznene prijave, kao i protiv 30-godišnjaka, ali za pomaganje u protuzakonitom ribolovu.     



Stranica