Najava akcije ''Nadzor vozača pod utjecajem opojnih droga''

Slika PU_I/arena i stop policija.jpg

U nedjelju (26. lipnja) od 00,00 do 06,00 sati, na području Policijske uprave istarske provest će se istovremena preventivno – represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem opojnih droga.

Foto: PU istarska 

 

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se diljem svijeta na dan 26. lipnja s ciljem podizanja svijesti o izazovima koji droga predstavlja za društvo u cjelini, a posebno za mlade. Jednako tako, obilježavanjem se želi pružiti potpora mladima da djeluju protiv zlouporabe droga,  da izgrade zdrave stilove života te da se podigne razina svijesti o štetnim učincima droge na pojedinca, obitelj i društvo u cjelini.

S tim u vezi, u nedjelju (26. lipnja) od 00,00 do 06,00 sati, na području Policijske uprave istarske provest će se istovremena preventivno – represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem opojnih droga.

Navedeni pojačani nadzor je dio ciljanih preventivno - represivnih akcija prometne policije, koje za cilj imaju smanjenje broja težih prometnih nesreća, odnosno stradavanja ljudi i imovine.



Stranica