Radni posjet izaslanstva policije iz Hannovera

Slika PU_I/Hannover1.JPG

Foto: PU istarska 

U okviru međunarodne policijske suradnje, od 14. do 21. lipnja, u radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj boravilo je izaslanstvo policije iz Hannovera, na čelu s voditeljem delegacije g. Gerdom Lewinom.

Međunarodna policijska suradnja između PU istarske i PD Hannover započela je u listopadu 2002. godine, u okviru Sporazuma o stabilnosti za jugoistočnu Europu, kao dio projekta u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske sa Saveznim ministarstvom unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke u sklopu Strategije  djelovanja Policija u zajednici - Razvoj komunalne prevencije u lokalnoj zajednici.

Ovaj je posjet nastavak višegodišnje suradnje između PU istarske i PD Hannover, koja se ostvaruje kroz godišnje radne posjete delegacija obiju policijskih uprava pa je tako od 2002. do 2010. godine ostvareno 17 međusobnih radnih posjeta, u kojima je sudjelovalo preko 50 hrvatskih i njemačkih policijskih službenika.

Tijekom sedmodnevnog posjeta domaćini su njemačko izaslanstvo detaljnije upoznali s postignutim rezultatima i aktivnostima na projektu ''Priručnik za kontakt policiju'' te su prezentirali na koji način hrvatska policija provodi mjere prevencije nasilja na nogometnim terenima, u sklopu čega se delegaciji  omogućio i obilazak nogometnog stadiona ''Aldo Drosina'' u Puli. Njemački policajci upoznali su se i s aktivnostima suzbijanja i otkrivanja kompjutorskog kriminaliteta te zanimljivom problematikom oko motorističkih bandi, a predstavljen im je i projekt ''Sigurna turistička sezona''.

Delegacija je tijekom svog boravka, u ponedjeljak posjetila i gradonačelnika Pule, g. Borisa Miletića, kojom prilikom je načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković istaknuo kako je posjet njemačkog izaslanstva nastavak višegodišnje suradnje između dviju policijskih uprava, koja se temelji na unapređenju strategije djelovanja ''Policija u zajednici'', odnosno organizaciji ''Komunalne prevencije'', a ujedno je naglasio i važnost preventivnih projekata za promociju Pule i cijelog istarskog poluotoka, kao sigurne turističke destinacije.



Stranica