Rezultati akcije ''Nadzor vozača pod utjecajem opojnih droga''

Slika PU_I/uređaj-za-drogu.jpg

Jučer je od 00,00 do 06,00 sati na području Policijske uprave istarske provedena prometna akcija, u okviru koje se vršio pojačani nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem opojnih droga.

Foto: Ilustracija  

 

Jučer je od 00,00 do 06,00 sati na području Policijske uprave istarske provedena prometna akcija, u okviru koje se vršio pojačani nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem opojnih droga. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 368 vozila te je utvrđeno ukupno 77 prometnih prekršaja. Policijski službenici alkotestirali su 266 vozača, a iz prometa je isključeno 40 vozača i 4 vozila.

 

 

Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, za izdvojiti je:

  • 4 prekršaja – droge (odbili su testiranje na opojne droge),
  • 36 prekršaja – alkohol.

 

Vozači pod utjecajem droge (oni koji su odbili testiranje na opojne droge) zatečeni su na pulskom i umaškom području, dok je najveća koncentracija alkohola  2,30 g/kg izmjerena kod 28-godišnjeg vozača iz Slovenije, koji je sankcioniran na području Policijske postaje Poreč.

Policijski službenici će i u narednom razdoblju pojačano nadzirati i kontrolirati vozače na prisutnost droge i alkohola u organizmu.

 

Budući su često droga i alkohol, uz brzinu, najčešći uzročnici prometnih nesreća s najtežim posljedicama, apeliramo na vozače da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali opojna sredstva (drogu i alkohol), kakobi se izbjeglo stradavanje u prometu.



Stranica