Požar kamp vozila

Slika PU_I/traka07.jpg

Jučer, 12. srpnja oko 12,40 sati u Štinjanu, u blizini tvrđave Punta Christo došlo je do požara kamper vozila marke Fiat Ducato.

Foto: ilustracija

Jučer, 12. srpnja oko 12,40 sati u Štinjanu, u blizini tvrđave Punta Christo, došlo je do požara kamper vozila marke Fiat Ducato, talijanskih nac. oznaka u vlasništvu 27-godišnjeg talijanskog državljanina.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo zbog eksplozije plina uslijed curenja plina na instalacijama i uključivanja hladnjaka. 

Osim kampera, požar je zahvatio nisko raslinje i drveće oko kampera te tri šatora koji su se nalazili u neposrednoj blizini, a  koji su u potpunosti izgorjeli kao i stvari u njima.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok se materijalna šteta procjenjuje na oko 85 tisuća kuna.

 

Savjeti korisnicima plinskih trošila

Upozoravaju se korisnici plinskih trošila na kontinuirano praćenje nepropusnosti cjevovoda plinksih instalacija osobito savitljivih gumenih cijevi koje se koriste kod spajanja trošila.

Potrebna je redovita kontrola plinskih instalacija savitljivih gumenih cijevi te njihova pravilna zamjena u rokovima propisanim od strane dobavljača u znatnoj mjeri smanjuje te isključuje posljedice propuštanja plina te nastanka eksplozija, odnosno požara.

Navedeno se osobito odnosi na vlasnike kampera i kamp kućica koje posjeduju plinska trošila (kuhala, hladnjaci i sl.), a koja se koriste ili ostavljaju bez adekvatnog nadzora, kao i bez dovoljne ventilacije ili dovoda svježeg zraka u prostor u kojem se trošila koriste u ljetnom periodu u izrazito toplim vremenskim uvjetima koja mogu pridonijeti nastajanju štetnih posljedica.



Stranica