Upozorenje nautičarima i kupačima

Slika PU_I/plovilo.JPG

Policijska uprava istarska upozorava sve nautičare i kupače kako je Državni hidrometeorološki zavod objavio da noćas i sutra (28. srpnja) na sjevernom Jadranu postoji mogućnost za neverine i izraženije pljuskove s grmljavinom te slabom vidljivošću.

Foto: PU istarska 

Policijska uprava istarska upozorava sve nautičare i kupače kako je Državni hidrometeorološki zavod objavio da  noćas i sutra (28. srpnja) na sjevernom Jadranu postoji mogućnost za neverine i izraženije pljuskove s grmljavinom te slabom vidljivošću. Tijekom noći se očekuju mjestimice jaki udari juga, a zatim bura i sjeverozapadni vjetar. Jačina mora 2-3, a tijekom noći ponegdje 4.

Nautičarima se sugerira da konstanto prate meteorološku prognozu te pravovremeno uplove u sigurnu luku, uvalu ili marinu i izbjegavaju namjeru dulje plovidbe manjim brodicama.

U slučaju valovitog mora, Policijska uprava istarska sugerira kupačima da se ne kupaju na stjenovitim obalama kako bi se izbjegla ozljeđivanje i neželjeni događaji uzrokovani valovima i udarom kupača u stijene. Tada sugeriramo kupanje na uređenim kupalištima koja posjeduju spasilačku službu te da prate upozorenja i preporuke spasioca.

Letak Policijske uprave istarske ''Kupači i ronioci oprez!''



Stranica