Edukacija djece o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_I/OŠ Šijana2.jpg

Foto: PU istarska

 

U okviru akcije ''Poštujte naše znakove'', koja se tijekom rujna provodi na području Policijske uprave istarske, s ciljem zaštite djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, policijski službenici započeli su s edukacijom učenika prvih razreda osnovnih škola, kao i s predstavljanjem projekta ''Sigurno do škole'' .

Tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici Postaje prometne policije Pula i Policijske postaje Pula održali su predavanje prvašićima OŠ ''Šijana'',u sklopu kojeg su učenike upoznali s osnovnim pravilima sudjelovanja u prometu - siguran prijelaz ceste sa i bez obilježenog pješačkog prijelaza, poštivanje svjetala na semaforu, prijevoz u osobnom automobilu, kretanje nogostupom i cestom bez izgrađenog nogostupa, korištenje  reflektirajući predmeta na odjeći ili na školskoj torbi, a svako dijete dobilo je i prigodni promidžbeni materijal (raspored sati, olovku i informativku s logom ''Poštujte naše znakove''). Isto edukativno predavanje održano je danas i učenicima prvih razreda u OŠ ''Giuseppe Martinuzzi'', a sve kako bi ih se pripremilo za prvo samostalno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Budući obje škole sudjeluju u projektu ''Sigurno do škole'', koji je univerzalan u Republici Hrvatskoj, policijski službenici upoznali su s navedenim projektom i sve preostale učenike, od drugog do osmog razreda. Naglasili su kako je njegov cilj da školska djeca nauče i shvate važnost poštivanja prometne kulture te da prihvate opća pravila ponašanja u prometu. Obojane stope ispred škola vode djecu najsigurnijim putem do škole, odnosno do sigurnog mjesta za odlazak kući, a ukoliko se projekt pokaže uspješnim, proširit će se i na druge osnovne škole na području Pule.



Stranica