''Poštujte naše znakove'' – edukacija roditelja

Slika PU_I/edukacija roditelja.jpg

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Postaje prometne policija Pula započeli su s edukacijama roditelja učenika prvih razreda osnovnih škola pa su tako jučer u poslijepodnevnim satima posjetili štinjansku osnovnu školu, a potom i OŠ ''Jure Filipovića Barban''.

Navedene edukacije provode se u okviru akcije ''Poštujete naše znakove'', koja se tijekom rujna provodi na čitavom području Istarske županije, s ciljem zaštite djece i sprječavanja njihovog stradavanja u prometu.   U dogovoru s ravnateljima osnovnih škola, policijski službenici su stoga jučer  prisustvovali prvim roditeljskim sastancima učenika prvih razreda kako bi roditeljima u kratkom izlaganju, iznijeli nekoliko najvažnijih poruka o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu. Obzirom djeca najčešće kopiraju postupanje roditelja glede vezivanja sigurnosnim pojasom ili prelaska ceste, upozoreni su na poštivanje prometnih propisa,  kako bi djeca iz njihovog primjera naučila i preuzela ispravne oblike ponašanja u cestovnom prometu.

Također upozoravamo vozače da policija i nadalje, posebice u vrijeme početka i završetka nastave učenika prvih razreda, obavlja pojačani nadzor prometa na prilaznim ulicama i raskrižjima u blizini škola. Stoga apeliramo na sve vozače da u blizini škola voze s pojačanim oprezom i minimalnom brzinom, kako bi se spriječilo nepotrebno stradavanje djece u prometu.



Stranica