Aktivnosti pomorske policije na moru

Slika PU_I/plovilo i jahta.jpg

Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su tijekom proteklog vikenda, radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, provodili pojačani nadzor na moru.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su tijekom proteklog vikenda,  radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, provodili pojačani nadzor na moru.

Kontrolirano je ukupno 81 plovila, od čega 33 domaćih i  48 stranih plovila te 115 osobe, od kojih 41 hrvatski i  74 strani državljanin. 

Policijski službenici utvrdili su ukupno 69 prekršaja, od čega 51 prekršaja nepropisnog glisiranja (23 državljana Njemačke, devet državljana Austrije, po tri državljana Italije, Hrvatske,  Slovenije,  četiri državljana Nizozemske,  dva poljska državljana, te po jedan državljanin Belgije, Srbije, Španjolske i Velike Britanije. Od ostalih prekršaja iz Pomorskog zakonika, utvrđeno je jedan prekršaj neposjedovanja potrebitih dokumenata na plovilu i 5 prekršaja upravljanja bez uvjerenja o osposobljenosti dok su iz ostalih zakona, utvrđena tri prekršaja izbjegavanja granične kontorle,  šest prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu te po jedan prekršaj iz Zakona o Shengenskim granicama, Zakona o obaveznom osiguranju u prometu i Zakona o zaštiti i očuvanju kulturne baštine.



Stranica