Austrijanci i Talijani prepoznaju ''svoje''policajce na info punktovima

Slika PU_I/vijesti/2012/info punkt Rovinj.jpg

U nastavku provođenja projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', policijski službenici Policijske postaje Umag , Policijske postaje Rovinj i Odsjeka za prevenciju Policijske uprave istarske su, uz sudjelovanje policijskih službenika Talijanske Republike i Republike Austrije, 31. srpnja u AC Park Umag u Umagu i 02. kolovoza u AC Polari u Rovinju održali preventivne info punktove.

Foto: PU istarska 

U nastavku provođenja projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', policijski službenici Policijske postaje Umag , Policijske postaje  Rovinj i Odsjeka za prevenciju Policijske uprave istarske su, uz sudjelovanje policijskih službenika Talijanske Republike i Republike Austrije, 31. srpnja u AC Park Umag u Umagu  i  02. kolovoza  u AC Polari u Rovinju održali preventivne info punktove. U direktnoj komunikaciji s turistima i putem letaka, koje je Odsjek za prevenciju izradio u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije i samostalno, savjetovali su turiste na koji način će svojim ponašanjem doprinijeti boljoj osobnoj zaštiti i zaštiti imovine.

Ovakav način rada redovito pobuđuje zanimanje turista, posebice stranih, koji prepoznaju ''svog'' policijskog službenika u odori i s njime žele komunicirati o problematici samozaštite, ali i o nizu drugih informacija, kao što su servisne informacije o gradovima u Istri.  Ugodan razgovor gotovo uvijek završi zamolbom za zajedničkim fotografiranjem sa ''svojim''policajcem, ali i policajcima ostalih država, kao trajna uspomena sa ljetovanja.

Sljedeći info punktovi održavaju se 07.kolovoza u Rabcu u vremenu od 09,00 do 11,00 sati i 08. kolovoza u hotelu Laguna u Novigradu u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.



Stranica