Priopćenje povodom nogometne utakmice i koncerta u Areni

Slika PU_I/policija zastava.JPG

S obzirom da se sutra u Puli održavaju nogometna utakmica i koncert u Areni, pojedine prometnice biti će zatvorene za sav promet te policija apelira na vozače da koriste alternativne prometne pravce.

Foto: Ilustracija

S obzirom da se sutra u Puli održavaju nogometna utakmica i koncert u Areni, pojedine prometnice biti će zatvorene za sav promet te policija apelira na vozače da koriste alternativne prometne pravce.

Sutra s početkom u 21,00 sati na nogometnom stadionu "Aldo Drosina" u Puli odigrat će se utakmica 3. kola I. HNL između NK "Istra 1961" š.d.d. iz Pule i GNK "Dinamo" iz Zagreba. S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina oba kluba, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.

Mole se građani da zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja i navijača, zbog povećanog broja domaćih i stranih gostiju te zbog trenutnih radova na gradskoj Rivi put stadiona krenu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve te da na vrijeme stignu do stadiona i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Upozoravamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravamo da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani, a vozila premještena vozilom specijalne namjene "Pauk“.

Isto tako obavještavamo sve građane da će u vrijeme održavanja utakmice, odnosno u vremenu od 19,00 do 24,00 sati ulica Marsovog polja od raskrižja (kružnog toka) s Cestom prekomorskih brigada do parkirališta kod "Croatia osiguranja", kao i dio Balotine ulice od raskrižja s Nazorovom ulicom do VIP ulaza u stadion biti zatvorena za promet za sva vozila kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići kućama.

U vezi održavanja koncerta Zdravka Čolića u Areni sutra od 20,00 do 24,00 sati za sav promet će biti zatvorene sljedeće ulice: Istarska (od raskrižja s Ulicom dubrovačke bratovštine), Flavijevska, Scalierova, Ozad Arene, Kolodvorska od raskrižja s Ulicom starih statuta (iznad Valerijinog parka) i Amfiteatarska ulilca.



Stranica