Biciklistička utrka ''Istarsko proljeće''

Slika PU_I/vijesti/2013/biciklisti.JPG

Ovog se vikenda, od 13. do 15. ožujka, na cestama Istarske županije, održava međunarodna cestovna biciklistička utrke ''Istarsko proljeće'', na kojoj će sudjelovati dvjestotinjak biciklista, prateće službe i osiguranje.

 

Foto: Ilustracija

Ovog se vikenda, od 13. do 15. ožujka, na cestama Istarske županije, održava  međunarodna cestovna biciklistička utrke ''Istarsko proljeće'', na kojoj će sudjelovati dvjestotinjak biciklista,  prateće službe i osiguranje. Utrka se održava kroz tri etape:

 

  1. Dana 13.03., na itinereru: Poreč – Vižinada – Baderna – Pazin – Žminj – Vodnjan – Barban – Raša – Labin,u vremenu od 11:00 do 15:00 sati,
  2. Dana 14.03., na itinereru: Vrsar – Limski kanal – Rovinj – Bale – Kanfanar – Gračišće – Kršan – Lupoglav – Buzet – Motovun, u vremenu od 11:00 do 15:00 sati te
  3. Dana 15.03., na itinereru: Pazin – Tinjan – Baderna – Vižinada – Nova Vas – Brtonigla – Umag – Buje – Umag, u vremenu od 11:00 do 15:00 sati.

Zbog održavanja biciklističke manifestacije, policija i redari ćepovremeno zatvarati dionice cestatestoga pozivamo sve vozače motornih vozila, koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke, da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, s povremenim zaustavljanjem prometa,neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu. 



Stranica