Bježao policiji i bacao drogu

Slika /2018/heroin.jpg

Nakon što ga je prometna policija zaustavila zbog prometnih prekršaja, muškarac je počeo bježati i bacati heroin

Foto: Ilustracija

Pulska je policija, u suradnji s djelatnicima Postaje prometne policije Pula-Pola, provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je  44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, prometna policija je 26. kolovoza oko 20 sati, u Ulici Put od fortica, zaustavila Mercedes, pulske registarske oznake, kojim je bez valjane vozačke dozvole upravljao 44-godišnjak. Muškarac nije bio vezan sigurnosnim pojasom te je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu, a policijskim službenicima predao je dvije tableta heptanona, nakon čega se dao u bijeg. Prilikom bijega iz četiri je vrećica istresao heroin, no kada je pokušao istresti i petu vrećicu, policijski službenici su ga sustigli i spriječili u uništavanju dokaznog materijala. U vrećici je pronađeno 6.9 grama heroina te će policija protiv 44-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu radi sumnje da je drogu posjedovao radi daljnje preprodaje.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno posjedovanja heptanona za vlastitu upotrebu, protiv 44-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak.

Stranica