Boravio u hotelima pod lažnim imenom, a potom iz njih krao

Slika PU_I/vijesti/2012/poreč.JPG

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 66-godišnjak iz Sukašana počinio kazneno djelo izradbe i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih za počinjenje kaznenih djela, kazneno djelo ovjerovljivanja neistinitog sadržaja te kazneno djelo teške krađe.

Foto: PU istarska

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 66-godišnjak iz Sukošana počinio kazneno djelo izradbe i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih za počinjenje kaznenih djela, kazneno djelo ovjerovljivanja neistinitog sadržaja te kazneno djelo teške krađe.

Muškarca se tereti da je tijekom lipnja i srpnja pod lažnim identitetom boravio u više hotela na području Poreča. Prilikom prijave, 66-godišnjak je koristio tuđu osobnu iskaznicu, a tijekom boravka u hotelima pomoću prikladnog je alata izrađivao kopije ključeva od hotelskih soba. Nakon što bi se odjavio iz hotela, muškarac se vraćao i pomoću izrađenih ključeva ulazio u sobe, odakle je gostima otuđivao novac. Na taj je način, između ostalog, u hotelu na području Materade 17. srpnja ušao u četiri sobe te je njemačke turiste oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Prilikom policijskog postupanja, kod 66-godišnjaka je pronađena veća količina ključeva te pribor i alati za izradu i provaljivanje cilindričnih brava, a zbog sumnje da je činio takva djela i na drugim područjima, kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica