Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

Slika PU_I/stanje u prometu3.jpg

Tijekom proteklog vikenda evidentirao je ukupno 40 prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s poginulom osobom, 11 prometnih nesreće s ozlijeđenima osobama i 28 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih je jedna poginula, jedna je teško ozlijeđena, a 10 osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija  

Vikend  od 27. do 29. srpnja 2012. godine

Tijekom proteklog vikenda evidentirao je ukupno 40  prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s poginulom osobom,  11 prometnih nesreće s ozlijeđenima osobama i 28 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih je jedna poginula,  jedna je teško ozlijeđena, a 10 osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • neprilagođena brzina – 11 prometnih nesreća,
  • alkohol – 4 vozača 

 

Ukupno je kontrolirano 759 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 440 prometnih  prekršaja, izdvajamo:

  • nepropisna brzina  - 158 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 22 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 43 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom - 7 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 73 prekršaja,
  • nenošenje zaštitne kacige – 21 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 55 vozača i 12 vozila,  izdvajamo:

Dana 29. srpnja 2012. godine oko 04,20 sati, u Vodnjanu u Istarskoj ulici u kontroli i nadzoru prometa, ophodnja policije pokušala je zaustaviti moped  pulskih registracijskih oznaka, koji se oglušio na znak ovlaštene službene osobe te je praćenjem ophodnje zaustavljen u istoj ulici. Utvrđeno je da vozilom upravlja 44-godišnji vozač iz Pule, koji je evidentiran već kao višestruki počinitelj prekršaja u prometu. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (utvrđena koncentracija alkohola 2,34 g/kg) te prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa,  smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Istog dana predmetni je doveden na Prekršajni sud u Puli, kojom prilikom mu je određeno zadržavanje u trajanju od 12 dana te je predan  u zatvor u Puli.



Stranica