Budući policajci pokazali dobre rezultate na probnom testiranju

  • Slika /2023/poligon1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kandidati iz Istre i Primorsko-goranske županije, koji su se dosad javili na natječaje, ali i svi zainteresirani građani, mogli su u Puli isprobati poligon koji će biti na testiranju za upis na policijsko školovanje

Foto: PU istarska 
 

Kampanja Ministarstva unutarnjih poslova ''Postani policajac/policajka'' u punom je jeku, a kako bi se budući policajci što bolje pripremili za testiranje koje moraju proći ne bi li se upisali na Policijsku akademiju ''Prvi hrvatski redarstvenik'', jučer je u Puli organiziran probni poligon koji je sastavni dio testiranja motoričkih sposobnosti.

Mladi kandidati iz Istarske županije, kao i iz susjedne Primorsko-goranske županije, koji su se dosad prijavili na natječaje Ministarstva unutarnjih poslova, sa zadovoljstvom su se odazvali pozivu policije te su od 16 do 19 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole – Scuola elementare ''Giuseppina Martinuzzi'' trčali oko čunjeva, radili marince, bacali medicinke i pokazali pritom zavidnu tjelesnu pripremu. Mnogi od njih izrazili su zadovoljstvo probnim poligonom jer su mogli iz prve ruke vidjeti što ih očekuje te dobiti savjete kako što brže proći poligon i poboljšati svoju kondiciju, a neki su zbog toga došli čak s Raba i Lošinja.

''Ovo je odlična ideja da možemo doći i da nam policijski službenici pokažu kako će izgledati testiranje. Vidjeli smo u čemu smo dobri, a u čemu malo lošiji i što moramo popraviti kako bismo što bolje odradili testiranje koje nas uskoro očekuje'', rekla je 19-godišnja Erika iz Labina koja se među prvima javila na natječaj. Kako kaže, od malena želi postati policajka i ima puno prijatelja koji su policijski službenici. ''Privlači me dinamičnost posla i voljela bih raditi u početku u prometnoj policiji, a jednog dana možda i u kriminalističkoj'', istaknula je.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa pa su tako na policijskoj akademiji trenutno državni prvaci, osvajači medalja na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima, kao i kandidat za Olimpijske igre u Parizu.

Sve koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, policajci i policajke imaju i mogućnost nastavka međunarodne karijere u nekima od institucija s kojima hrvatska policija surađuje, kao što su Frontex i Europol, tako da se mogu profesionalno razvijati i u tom smjeru. Isto tako, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis na veleučilište.

Ukoliko i ti želiš zanimljiv i dinamičan posao, ako želiš pomagati slabijima i brinuti o sigurnosti, prijavi se na jedan od natječaja i postani dio tima hrvatskih plavaca! 

 



Stranica