Četiri naleta na divljač na području Istre

Slika /2021/srna.jpg

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Foto: Ilustracija

Na području Istre jučer su zabilježena četiri naleta vozila na divljač. Prvi slučaj dogodio se oko 5.50 sati u naselju Križine kraj Umaga, kada je 65-godišnjakinja upravljala automobilom Renault, pulske registarske oznake, iz smjera Novigrada prema Umagu. U jednom joj je trenutku na kolnik istrčala divlja svinja u koju je udarila prednjim dijelom. Nakon udara u automobil, divljač se udaljila.

Oko 11 sati u Medulinu, 84-godišnjak je automobilom Chervolet, pulske registarske oznake, udario u nepoznatu divljač, koja se udaljila s mjesta događaja.
Dva slučaja evidentirana su na području Pazina i to oko 7.10 sati u Žbrlinima, gdje je 43-godišnjak teretnim automobilom Fiat, pulske registarske oznake, udario u srnu koja je uginula. Potom je oko 20 sati u mjestu Mandalenčići 66-godišnjak automobilom Nissan, pulske registarske oznake, prednjim dijelom udario u srnu, koja se udaljila s mjesta događaja.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Stranica