Četiri osobe ozlijeđene zbog vožnje neprilagođenom brzinom

Slika /2018/prometna policija7.jpg

Četiri osobe ozlijeđene su zbog neprilagođene brzine te policija ponovno poziva sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa 

Foto: Ilustracija

Ovog su se vikenda na istarskim prometnicama zbog nepropisne ili neprilagođene brzine dogodile dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Prva nesreća dogodila se u petak, 30. travnja oko 22.50 sati kod Karojbe, kada je 37-godišnjak upravljao automobilom Škoda Octavia, pulske registarske znake, za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Vozač se kretao lokalnom cestom iz smjera Višnjana prema Karojbi te je ulaskom u oštar zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste na poljoprivrednu površinu, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila. Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć je pružena vozaču i dvojici putnika, 28-godišnjaku i 22-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Državljanin Bosne i Hercegovine u nesreći je lakše ozlijeđen, dok težina ozljeda vozača i drugog putnika zasad nije utvrđena.

Druga prometna nesreća dogodila se 2. svibnja oko 4.20 sati u Puli, kada je 54-godišnjak upravljao motociklom Honda, pulske registarske oznake, kolnikom Ceste prekomorskih brigada. Vozač je upravljao motociklom A kategorije, za koju nema položen vozački ispit te su ga policijski službenici pokušali zaustaviti prilikom redovne kontrole prometa kod raskrižja s Dukićevom ulicom, no vozač se oglušio na znak policijskog službenika te je nastavio vožnju Cestom prekomorskih brigada. Dolaskom do kružnog toka u Šijani, odnosno do kružnog raskrižja sa Šijanskom cestom, Labinskom ulicom i Ulicom 43. istarske divizije, vozač je nakon izlaska iz kružnog toka, zbog neprilagođene brzine kretanja, na Cesti prekomorskih brigada izgubio nadzor nad motociklom te je sletio na travnatu površinu s lijeve strane i zajedno s motociklom pao na tlo. Vozaču je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na liječenju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija će protiv vozača automobila i vozača motocikla poduzeti odgovarajuće mjere.

Budući da se najviše prometnih nesreća događa zbog vožnje nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, Policijska uprava istarska ponovno skreće pažnju vozačima da poštuju postavljena ograničenja brzine te da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti. Policijski službenici ovog vikenda provode pojačane aktivnosti, kao što je i najavljeno, tako da pozivamo građane da budu odgovorni sudionici u prometu i vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti.
 
 
 

Stranica