Dani tehničke ispravnosti vozila 2018

Slika /2018/Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.jpg

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, od 19. do 24. studenog 2018. (od ponedjeljka do subote), u svim stanicama za tehnički pregled na području Republike Hrvatske organizirat će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila.

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, od 19. do 24. studenog 2018. (od ponedjeljka do subote), u svim stanicama za tehnički pregled na području Republike Hrvatske organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2018''.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Tijekom akcije vozači dragovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će se na vozilu, bilo koje marke i tipa, BESPLATNO pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).


Pisane vijesti