Delegacija PD Hannover posjetila Grad Pulu

Slika PU_I/posjet-delegacije-Gradu-Pul.gif

U sklopu radnog posjeta Policijskoj upravi istarskoj, delegacija PD Hannover je jučer u pratnji načelnika Policijske uprave istarske Mladena Blaškovića posjetila Komunalnu palaču, gdje je visoko izaslanstvo njemačke policije primio gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Foto: PU istarska

U sklopu radnog posjeta Policijskoj upravi istarskoj,  delegacija PD Hannover je jučer u pratnji načelnika Policijske uprave istarske Mladena Blaškovića posjetila  Komunalnu palaču, gdje je visoko izaslanstvo njemačke policije primio gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Načelnik Blašković naveo je kako uspješna suradnja između ove dvije policijske uprave traje već dugi niz godina, a kroz razmjenu iskustava s njemačkom policijom, i istarska je policija implementirala u svoj rad projekte i programe, pogotovo po pitanju prevencije, koji su dosad dali jako dobre rezultate. Načelnik policijske uprave istarske naglasio je kako ga osobito raduje činjenica da što se tiče načina rada, profesionalnosti, opremljenosti i obučenosti, naša policija ne zaostaje za našim kolegama koji su ponajbolji u Europskoj uniji.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pohvalio je suradnju između Grada Pule i policije, naglašavajući kako mu je osobito drago što Policijska uprava istarska surađuje s PD Hannover. Budući Istarska županija i inače poduzima brojne aktivnosti po pitanju međunarodne suradnje, svaka razmjena iskustava je dobrodošla, naveo je gradonačelnik Miletić.

Izražavajući zadovoljstvo što ih je primio gradonačelnik najvećeg grada u Istri, načelnik PD Hannover Axel Brockmann istaknuo je kako se prilikom ovog posjeta imao prilike uvjeriti da je suradnja između policije i svih ostalih relevantnih subjekata po pitanju sigurnosti građana jako dobra. Ujedno je zahvalio i načelniku Policijske uprave istarske na pripremi raznovrsnog i opširnog programa za njemačku delegaciju te je naveo kako ovi radni posjeti nisu ostali samo na razmjenama iskustava, već da ga veseli što je vidio da su mnoge ideje iskorištene i implementirane u našu policijsku praksu, te da smo mnoge preventivne projekte nadogradili i obogatili. Obzirom da je ovo njegov prvi posjet Istri, načelnik Brockmann naveo je kako je stekao vrlo pozitivan dojam o policiji u Istri koja je, prema njegovim riječima, jedna visoko organizirana profesionalna, motivirana i disciplinirana policija koja pruža visoki standard sigurnosti svojim građanima i može služiti kao primjer i drugim policijama.



Stranica