Dijete stradalo na pješačkom prijelazu

Slika PU_I/pjesacki01.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 08,20 sati u Ulici Joakima Rakovca u Umagu teško je ozlijeđeno dijete s područja Umaga.

Foto: PU istarska 

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 08,20 sati u Ulici Joakima Rakovca u Umagu teško je ozlijeđeno dijete s područja Umaga.

Nesreća se dogodila kada je 39-godišnjak iz Umaga, upravljao vozilom marke Škoda Fabia, pulskih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Joakima Rakovca te je dolaskom do raskrižja i obilježenog pješačkog prijelaza, zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom automobila udario u dijete koje je stupilo na pješački prijelaz.

Radi zadobivenih ozljeda, djevojčica je prevezena u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđena. Protiv 39-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave radi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

 

Kako bi se spriječile ovakve nesreće, odnosno smanjilo stradavanje pješaka u prometu, Policijska uprava istarska podsjeća vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu:

  • Usporite vozila kada se približavate pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik!
  • Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz!
  • Ne parkirajte vozilo na nogostupu, u raskrižju i na pješakom prijelazu!


Stranica