Djeca u posjetu prometnoj policiji

Slika PU_I/vijesti/2016/edukacija ribice.JPG

Foto: PU istarska 

Budući da se djeca ubrajaju u skupinu najugroženijih sudionika u prometu, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola prepoznali su važnost njihove edukacije već u najranijoj dobi tako da su jučer u posjet primili polaznike dječjeg vrtića ''Ribice'' iz Pule.

Policijski službenici su djecu upoznali s osnovnim pravilima ponašanja u prometu, bilo da u prometu sudjeluju kao pješaci ili kao putnici u osobnim automobilima. Osim što im je skrenuta pozornost na opasnosti koje vrebaju na cesti, mališani su upoznati i s pravilima u svezi kretanja cestom te prelaženjem kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza, kao i na mjestima koja nisu obilježena pješačkim prijelazom. Također im je skrenuta pozornost da prilikom vožnje biciklom moraju koristiti kacigu, a kada se voze u automobilu da moraju biti u auto sjedalici i vezani sigurnosnim pojasom. Nakon što su pogledali edukativni film ''Poštujte naše znakove'', u dvorištu policijske postaje isprobali su, uz korištenje školskog semafora,  prelazak preko pješačkog prijelaza, a potom su razgledali službena vozila i motocikle, koje su vom radu koristi prometna policija.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje Postaja prometne policije Pula-Pola provodi tijekom godine na svom području, što dokazuje da je preventivno i proaktivno djelovanje  visoko u prioritetima policijskog postupanja.



Stranica