Dovršeno kriminalističko istraživanje serije teških krađa i krađa

Slika PU_I/vijesti/2013/policija natpis na autu.bmp

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom i 29-godišnjakom iz Umaga, umaška je policija utvrdila osnove sumnje da su počinili šest kaznenih djela teških krađa i dvije krađe, dok 33-godišnjaka s područja Novigrada sumnjiči za prikrivanje.

Foto: Ilustracija  

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom  i 29-godišnjakom iz Umaga, umaška je policija utvrdila osnove sumnje da su počinili šest kaznenih djela teških krađa i dvije krađe, dok 33-godišnjaka s područja Novigrada sumnjiči za prikrivanje.

Dvojicu muškaraca se sumnjiči da su u razdoblju od 13. siječnja do 25. travnja ove godine na gradilištu u predjelu Umaški potok, u pet navrata provalili u spremnik za gorivo radnih  strojeva- bagera, te iz unutrašnjosti otuđili više od 500 litara oštetivši pravnu osobu iz Buzeta za više tisuća kuna. Također ih se sumnjiči da su u Novigradskoj ulici na štetu iste pravne osobe provalili u radni stoj, te otuđili 90 litara goriva. Potom,  u dva su slučaja, na gradilištima u naselju Ungarija i Špinel,   iz nezaključanih  radnih stroja otuđili ukupno 200 litara goriva oštetivši 42-godišnjaka iz Umaga i pravnu osobu iz Poreča za nekoliko tisuća  kuna.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da su otuđeno gorivo u tri navrata prodali 33-godišnjaku, te se protiv njega kao i protiv dvojice osumnjičenika, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.



Stranica