U rudniku pronađeno oružje

Slika PU_I/oružje-logo.bmp

Djelatnici Policijske postaje Pula su u jutarnjim satima 26. travnja zaprimili dojavu članova pulskog speleološkog društva o pronalasku oružja na području mjesta Juršići.

Foto: Ilustracija 

Djelatnici Policijske postaje Pula su u jutarnjim satima 26. travnja zaprimili dojavu članova pulskog speleološkog društva o pronalasku oružja na području mjesta Juršići.

Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske su  prilikom pregleda rudnika u zaseoku Pačići,  pronašli su dvije ručne bombe M-75 i M-52P3,2 komada protupješačkih  mina bez upaljača, 25 komada detonatorskih kapisli,  1,3 kg eksploziva TNT u mecima od 100 grama, oko 1,5 m sporogorućeg štapina u više manjih komada, te oko 40 grama plastičnog eksploziva. Navedeno oružje su policijski službenici izuzeli i pohranili do njihovog uništenja.

Policijska uprava istarska i dalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija, kao i  da u slučaju pronalaska oružja o tome izvijeste policiju.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.



Stranica