Držite pse pod nadzorom!

Slika PU_I/ps s povodcem.jpg

Na području PU istarske su 17. do 18. srpnja zabilježena dva događaja držanja životinja bez nadzora. Prvi slučaj zabilježen je u petak, 17. srpnja oko 23,30 sati kod ugostiteljskog objekta u Pomeru.

Foto: Ilustracija  

Na području PU istarske su 17. do 18. srpnja zabilježena dva događaja držanja životinja bez nadzora. Prvi slučaj zabilježen je u petak, 17. srpnja oko 23,30 sati kod ugostiteljskog objekta u Pomeru. Naime,dok je 41-godišnjakinja s djetetom šetala ulicom, u jednom je trenutku iz dvorišta istrčao pas Rotvajler, bez povodca i brnjice, koji je dijete ugrizao za nogu. Djetetu je pružena pomoć u OB Pula gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđeno. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku vlasnika psa.

Drugi slučaj zabilježen je u subotu, 18. srpnja  oko 16,30 sati na plaži u Savudrijskoj ulici u Umagu. Naime, pas mješanac u vlasništvu 46-godišnje slovenske državljanke, koji nije bio na povodcu i nije imao brnjicu, u jednom je trenutku potrčao za djetetom te ga ugrizao za nogu i ruku nanijevši mu lakše ozljede. Protiv vlasnice psa se podnosi optužni prijedlog zbog prekršajima iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska uprava istarska upozorava građane i turiste da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca pasa prilikom šetnje s njima, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.   



Stranica