Dvoje teže ozlijeđenih u prometu ovog vikenda

Slika /2018/prometna policija4.JPG

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 8. do 10. siječnja, na području PU istarske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije s teže ozlijeđenim osobama i dvije nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici kontrolirali su ukupno 458 vozača te su iz prometa isključili 13 vozača i 8 vozila. Utvrđeno je 215 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 112 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 18 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 6 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 17 prekršaja
  • ostali prekršaji – 62 prekršaja

Vozio bicikl pa se sudario s pješakinjom s dječjim kolicima

U petak, 8. siječnja oko 14 sati, 65-godišnjak je vozio bicikl stazom za kretanje pješaka i bicikla u Peroju te je tijelom naletio na 26-godišnju pješakinju koja je gurala dječja kolica  i kretala se sredinom staze, pored još jedne žene s dječjim kolicima. Nakon naleta na 26-godišnjakinju, vozač bicikla je pao na kamenu površinu uz stazu, pri čemu je teže ozlijeđen.


Prevrnuo se s kamionom u kružnom toku

U subotu, 9. siječnja oko 12.25 60-godišnjak  je upravljao teretnim vozilom Iveco Stralis, pulske registarske oznake s poluprikolicom, državnom cestom D66 od Labina u smjeru Koromačna. Dolaskom do kružnog toka, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te je počeo proklizavati, a prilikom izlaska iz kružnog toka prevrnuo se na desnu stranu. Vozač je zbog zadobivenih ozljeda potražio pomoć u bolnici, gdje je naknadno utvrđeno da je teže ozlijeđen.
 
 

Stranica