Ekipa PU istarske prva na memorijalnom turniru u Labinu

Slika PU_I/vijesti/2018/Minuta šutnje - kopija.jpg

Foto: PU istarska

Kao i svake godine krajem siječnja, labinski policajci prisjetili su se svog kolege i prijatelja Branislava Farkaša Frke, koji je 2001. godine iznenada preminuo na nogometnom terenu, mjestu koje je imalo posebno mjesto u njegovom srcu. Njemu u čast, 19. siječnja, u dvorani sportskog centra ''Franko Mileta'' u Labinu, održan je 17. Memorijalni malonogometni turnir Branislav Farkaš.

Branislav Farkaš rođen je 8. studenog 1964. godine u mjestu Ivankovo, pored Vinkovaca, a u Istru je došao 1989. godine, kada se zaposlio u Policijskoj postaji Labin. U policijskoj postaji Branislav je radio kao kriminalistički tehničar, sve do 23. siječnja 2001. godine, kada je iznenada preminuo za vrijeme nogometnog treninga. Naime, Branislav se odmah po dolasku u Labin nastavio baviti svojim omiljenim sportom te je igrao za NK "Rudar" na poziciji vratara. U Labinu je osnovao i obitelj te je sa suprugom Lorenom dobio kćer Alison, koja je upravo na dan očeva sprovoda navršila godinu dana.

Prije početka natjecateljskog dijela turnira, predstavnici Policijske uprave istarske i Policijske postaje Labin položili su cvijeće i zapalili svijeću na grobu svog prerano preminulog kolege, predvođeni načelnicom labinske policije Đeni Bučić. 

U natjecateljskom dijelu turnira, svoje snage odmjerilo je šest ekipa. Osim ekipa PU Istarske i Policijske postaje Labin, na turniru su sudjelovale i momčadi Maling, Grad Labin, TE Plomin i Rockwool, koje su se razigravale po skupinama. Pobjednički pehar ove je godine osvojila ekipa PU istarske, koja je rezultatom 4:2 svladala ekipu Rockwoola, dok je u utakmici za treće mjesto, ekipa Grada Labina bila bolja od ekipa Malinga rezultatom 4:3.

Budući da je Branislav Farkaš bio vratar, na turniru se tradicionalno birao i najbolji vratar, a ove je godine ta titula sasvim zasluženo pripala vrataru ekipe PU istarske Tomislavu Brdaru. Osim njega, za pobjedničku ekipu istarske policije nastupili su i Elvis Kubaj, Igor Trbara, Marko Trstenjak, Toni Vukojević, Fran Res, Stjepan Klepica, Anel Škiljan, Robert Grčanac, Lari Vučetić i Saša Lukman, dok je momčad vodio Davor Blašković. Pobjedničke pehare najboljima je uručila Alison Farkaš, kojoj je predan i sav novčani prilog sakupljen od ekipa na turniru.



Stranica