Europski tjedan mobilnosti

Slika PU_I/vijesti/2016/eu tjedan mobilnosti.JPG

Foto: PU istarska

Istarske je policija u utorak, 20. rujna,  na Trgu Portarata u Puli, zajedno s predstavnicima Društva Distrofičara Istre, Hrvatskim auto klubom Pula-Rovinj te Zajednicom tehničke kultura Pula, a u organizaciji grada Pule, Odsjeka za zaštitu okoliša,  kao i prethodnih godina, obilježila  Europski tjedan mobilnosti. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je “Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu''.

Prednosti pametnije mobilnosti primjenjive su u svim segmentima – od javnog do privatnog sektora, od društva u cjelini do pojedinca. U 2016. godini Europski tjedan mobilnosti ima za cilj potaknuti lokalne političare i javnost da pametnu i održivu mobilnost prepoznaju kao investiciju za Europu.

Na info punktu Policijska postaja Pula-Pola prezentirala je rad policije kroz zdravi način kretanja, biciklističkom ophodnjom, izlaganjem policijskog bicikla, kojom prilikom su se  građani mogli upoznati  s radom policijskog službenika na biciklu, dok su policijski službenici Odjela prevencije i Postaje prometne policije Pula-Pola dijelili zainteresiranim građanima letke sa savjetima ''Sigurno na dva kotača'' te savjete za sigurnu vožnju svih sudionika u prometu, posebice o sigurnom kretanju pješaka i biciklista.



Stranica