Gosti kampa educirani o sigurnosti

Slika PU_I/infopunkt- BI Village- glavna.jpg

Foto: PU istarska  

Kao što je i najavljeno, Odjel prevencije Policijske uprave istarske je jučer, zajedno sa Sektorom policije, proveo preventivnu aktivnosti u kampu Bi Village u Valbandonu.

Na postavljenom info-punktu i tijekom obilaska turističkog kampa, policajci su turistima dijelili savjete kako mogu zaštiti svoju imovinu na ljetovanju. Upozorili su ih da njihovo opuštenije ponašanje tijekom odmora mogu iskoristiti počinitelji imovinskih delikata, koji  provaljuju ili ulaze u otvorene objekte smještaja gostiju te im otuđuju novac, dokumente, fotoaparate, mobitele i druge vrijedne predmete. Stoga su policijski službenici veliki broj zainteresiranih gostiju kampa upoznali s različitim samozaštitnim modelima ponašanja kako bi što sigurnije proveli svoj godišnji odmor. Savjetovali su ih da drže odvojeno dokumente, kreditne kartice i novac, da kamere, fotoaparate, nakit i druge osobne stvari nikada ne ostavljaju bez nadzora, da zaključavaju bicikle i drže ih pod nadzorom, da vode računa o svojim stvarima na plaži, kao i da kada ostavljaju vozilo, zaključaju sva vrata i prozore, a u samom vozilu da ne ostavljaju vrećice, torbice i druge predmete koji privlače pozornost lopova.

Policijski službenici su turiste educirali i o mjerama sigurnosti na moru.  Upozorili su ih da vode računa o zaštićenim vrstama, kao što su prstaci i periske te da budu oprezni prilikom ronjenja, glisiranja i kupanja. Gosti, mahom stranci, sa zanimanjem su saslušali savjete policijskih službenika, koji su im usput podijelili i letke informativnog karaktera.



Stranica