Humanitarna akcija za Dječji dom Pula

Slika PU_I/vijesti/2013/humanitarna.JPG

Foto: PU istarska

U prostorijama Dječjeg doma Pula danas je vladalo pravo blagdansko raspoloženje. A kako i ne bi kada su djelatnici Policijske uprave istarske obradovali mališane s brojnim poklonima za nadolazeće blagdane.

Naime, predstavnici Općeg sindikata MUP-a su, u želji da uljepšaju Božić korisnicima Dječjeg doma Pula, pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja donacija za štićenike doma. Radi se o domu, koji od 1954. godine ugošćuje djecu bez roditeljske skrbi, a poznatiji je i pod bivšim imenom Ruže Petrović, žene koja se tijekom II. svjetskog rata istaknula svojim dobročinstvima i u to doba zbrinjavala gotovo stotinu djece čiji su roditelji stradali u ratu. Danas Dječji dom Pula skrbi za pedesetak štićenika u dobi do 3 do 21 godinu te pruža usluge skrbi izvan vlastite obitelji djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeci i mlađim punoljetnim osobama kada je to iz drugog razloga u njihovom interesu, djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti privremeno brinuti o njima zbog neriješenog stambenog pitanja, bolesti ili sličnih nesretnih okolnosti. U Domu je zaposleno dvadesetak djelatnika te svi oni nastoje djeci pružiti toplo okruženje, sigurnost, ljubav , podršku, pomoć u odgoju i obrazovanju te zadovoljenje potreba za njihov nesmetan psihosocijalni razvoj. Iako su od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Domu osigurana najosnovnije potrepštine, zbog velikog broja korisnika, osiguranim sredstvima nije moguće zadovoljiti sve dječje potrebe. S navedenim problemom, kroz svakodnevnu uspješnu suradnju, upoznali su se i djelatnici Policijske postaje Pula, uključujući i dopredsjednika Općeg sindikata MUP-a Denisa Buždona. Kako bi djeci omogućili sretne i blagoslovljene blagdane, predstavnici Općeg sindikata inicirali su prikupljanje novca, higijenskih potrepština, odjeće i drugih potrebnih stvari za djecu. Ovu hvalevrijednu inicijativu podržao je i načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji je pozvao sve djelatnike policijske uprave da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u humanitarnu akciju.  U prikupljanje sredstava uključio se velik broj djelatnika iz svih policijskih postaja, a dobivene donacije policijski službenici Policijske postaje Pula upakirali su u šarene papire i ukrasne košare te su ih danas položili pod bor u Dječjem domu Pula. Svečanoj primopredaji poklona prisustvovali su načelnik Policijske uprave istarske, načelnica Policijske postaje Pula  Tatjana Božac-Maksić, predsjednik Općeg sindikata MUP-a Siniša Mihelić te dopredsjednici Denis Buždon i Hrvoslav Koštić. U ime svih korisnika i djelatnika Doma, ravnateljica Dječjeg doma Pula Davorka Belošević zahvalila je na donacijama, koje su prikupili policijski službenici, istaknuvši kako je osobito zahvalna što se radi o sredstvima, koja su djeci neophodna. Nakon uručenja donacija i prigodnih riječi načelnika policijske uprave, ravnateljice doma i predstavnika sindikata, došlo je vrijeme i za otvaranje prvih poklona, a kao prvi poklon mališani su mudro odabrali upravo paket sa slatkišima.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svim djelatnicima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju te su svojim darovima uljepšali božićne i novogodišnje blagdane korisnicima Dječjeg doma Pula.      



Stranica