Iako ne smiju voziti zbog ranijih prekršaja, sjeli za volan pod utjecajem alkohola

Slika /2018/policijski auto marica.JPG

Policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom ukoliko im je izrečena mjera zabrane upravljanja, a posebice ne pod utjecajem alkohola  

Foto: Ilustracija

Pazinska policija je jučer, 21. veljače, oko 17 sati na DC48 zaustavila automobil pulskih registracijskih oznaka koji se kretao kolnikom iz smjera Kičera u smjeru Pazina. Obzirom je automobil krivudao cestom te su su okolnosti upućivale da 61-godišnji vozač upravlja pod utjecajem alkohola, muškarac je alkotestiran te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.41 promil za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja. Vozač je uhićen zbog počinjenih prekršaja iz i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te će tijekom današnjeg dana biti doveden pred nadležni sud.

Prometna policija je pak oko 21 sat u Ulici Valica u Puli, za upravljačem automobila pulskih registracijskih oznaka, zatekla i kontrolirala 31-godišnjaka. Izvršenom kontrolom utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.69 promila u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova. Obzirom su osobite okolnosti upućivale da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebnim prostorijama, te je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Priopćenja