Isključeni iz prometa zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Slika /2018/prometna policija kontrola.JPG

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano sedam prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim  osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba lakše ozlijeđena. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće.
 
Kontrolirano je 578 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila. Utvrđeno je 188 prekršaja, od koji izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina - 79 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 31 prekršaj
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 14 prekršaja
  • ostali prekršaji - 46 prekršaja
 
Labinska je policija 24. veljače oko 16.50 sati u naselju Vinež zaustavila 46-godišnjaka koji je upravljao tehnički neregistriranim automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.72 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Pulska prometna policija je 24. veljače oko 20.20 sati u De Franceschijevoj ulici u Puli zaustavila 58-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.76 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Pulska policija je 25. veljače oko 1.50 sati u Ulici Riva u Puli zaustavila automobil  kojim je u suprotnom smjeru od Ulice Starih statuta prema Ulici Riva upravljao 36-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač  upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.07 promila, dok je testiranje na droge odbio. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2.900 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od sedam mjeseci.
 
Protiv 32-godišnjakinje suvozačice, koja je prilikom provjere identiteta vrijeđala i omalovažavala policajce, podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Kao što je najavljeno,  policija je u noći sa subote na nedjelju, provela prometnu preventivno-represivnu akciju „Nadzor alkoholiziranosti vozača“ na području PU istarske. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 61 vozilo te je utvrđeno ukupno 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je na području Puli iznosila je 1.44 promila.
 

Priopćenja