Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Vozač je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.35 promila, a vozačka dozvola mu je istekla još 2017. godine

Foto: Ilustracija
 
U subotu, 13. svibnja oko 3 sata na Premanturskoj cesti dogodila se prometna nesreća koju je izazvao vozač pod utjecajem alkohola.
 
Policijski službenici su pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova na Cesti prekomorskih brigada u Puli izdali naredbu vozaču osobnog automobila, zagrebačke registracijske oznake, da se zaustavi, no on je povećao brzinu i skrenuo na Premantursku cestu. Na kružnom toku s cestom Kavrerski put, ušao je u raskrižje u zabranjenom smjeru te je zbog neprilagođene brzine mokrom stanju kolnika, sletio s ceste i udario u prometni znak, a potom i u zemljani nasip.
 
Policijski službenici utvrdili su kako automobilom upravlja 53-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.35 promila, a da mu je vozačka dozvola istekla još 2017. godine.
 
Budući da je postojala opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su mu odredili smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 53-godišnjaka pokreće prekršajni postupak. 

Priopćenja