Vikend bez težih posljedica u prometu

Slika /2018/prometna policija kontrola.JPG

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 12. do 15. svibnja je na području PU istarske evidentirano 11 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama četiri su osobe lakše ozlijeđene.
 
Alkohol kao uzrok evidentiran je u četiri prometne nesreće.
 
Utvrđeno je 170 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 65 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 32 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 14 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 4 prekršaja
  • ostali prekršaji – 42 prekršaja
 
Kontrolirano je ukupno 343 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 16 vozača i tri vozila.
 

Događaji koje izdvajamo:

Pulska je policija 14. svibnja oko 00,25 sati u Voltićevoj ulici u Puli, Voltićeva ulica zaustavila automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.15 promila upravljao 31-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu od 1320,00 eura i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Porečka je policija jučer oko 17 sati na području Gornjih Špadića zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.62 promila upravljao 55-godišnjak. Policijski službenici utvrdili su da muškarac nema ni vozačku dozvolu, odnosno da mu je onda oduzeta zbog neobavljanja nadzornog liječničkog pregleda. Uhićen je, a policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Tijekom noći, 15. svibnja oko 00.15 sati prometna je policija u Galižani zaustavila motocikl, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 46-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem policija je utvrdila kako upravlja motociklom pod utjecajem alkohola od 1.53 promila i to dok mu je vozačka dozvola nevažeća jer se također treba podvrgnuti zdravstvenom pregledu. Policijski službenici uhitili su vozača te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Priopćenja