Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policija još jednom upozorava vozače da ne sjedaju za volan ako su konzumirali alkohol ili planiraju konzumirati alkohol  

Foto: Ilustracija

Prometna policija je noćas oko 2,30 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na Trgu na mostu u Puli.

Do nesreće je došlo kada je 32-godišnjak upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka ulicom 43. istarske divizije u smjeru Trga na mostu. Dolaskom na raskrižje sa kružnim tokom prometa, automobilom je skrenuo u lijevo i preko uzdignutog rubnog kamena prešao van kolnika na meki teren unutar kružnog toka nakon čega se ponovno vratio na kolnik i desnom bočnim dijelom automobila naletio na metalnu ogradu gradilišta.

Policijski službenici utvrdili su kako je vozač u trenutku nesreće upravljao pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te kako je automobilu isteklo važenje prometne dozvole.

Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača se pokreće prekršajni postupak.

Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali alkohol ili planiraju konzumirati alkohol:
  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će voziti
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro)


Priopćenja