Zatečeni u pokušaju teške krađe

Slika /2018/privođenje.JPG

Dvojac je priveden u pritvorsku jedinicu policije  

Foto: Ilustracija

Umaška policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i nad 44-godišnjim slovenskim državljaninom te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo teške krađe (u pokušaju).

Naime, dvojac je u noći sa 15. na 16. ožujka provalio u skladišno dvorište trgovine u Sv. Mariji na Krasu u vlasništvu pravne osobe iz Umaga, na način da su prerezali lokot i ušli u unutrašnjost skladišnog prostora s ciljem da protupravno prisvoje alate i strojeve, nakon čega su uočeni od strane građana te su se udaljili sa mjesta provale.

Brzom reakcijom policijskih službenika, oko 1 sat ujutro kod Karigadora je zaustavljeno vozilo slovenskih registracijskih oznaka u kojemu su se nalazila dvojica muškaraca za koje se sumnjalo da su počinitelji kaznenog djela te su dovedeni u policijsku postaju. Tijekom kriminalističkog istraživanja, izvršena je pretraga dvaju vozila slovenskih registracijskih oznaka za koja je utvrđeno da su u vlasništvu dvojice osumnjičenih te su pronađena i odbačena sredstva koja bi se mogla dovesti u svezu s izvršenjem kaznenog djela.

Muškarci su 16. ožujka u večernjim satima, uz kaznenu prijavu, predani u pritvorsku jedinicu policije.

Priopćenja