Izazvao prometnu nesreću s 3.43 promila pa dobio novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom

Slika /2018/prometna policija12.jpg

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačene aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 20. do 22. kolovoza, na području Policijske uprave istarske evidentirana je 21 prometna nesreća, od čega sedam s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno. Alkohol kao uzrok evidentiran je u četiri prometne nesreće.  

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 539 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 25 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 312 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 146 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 22 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja
  • ostali prekršaji – 99 prekršaja 

U petak, 20. kolovoza u 19.35 sati, nadzorom brzine kretanja vozila na Istarskom ipsilonu policijski službenici utvrdili da je 42-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom marke Audi, brzinom od 192 km/h, kod čvora Kanfanar, gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

U petak, 20. kolovoza oko 18.20 sati, 49-godišnjak je u Manjadvorcima upravljao automobilom Fiatom, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 3.43 promila. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti, vozač je djelomično prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika te je bočnim ogledalom udario u bočno ogledalo automobila Nissan,nizozemske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnji nizozemski državljanin.

Do prestanka djelovanja opojnog sredstva, 49-godišnjaku je određen smještaj u policijskim prostorijama, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. 
 

Stranica