Najava prometne akcije: kontrola brzine vozača mopeda i motocikla

Slika /2018/prometna policija motorist.jpg

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikla, policija će na području Rovinja provesti prometnu akciju

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske u ovoj su godini poginula tri vozača mopeda i motocikla te tri putnika na motociklima. Od 11 prometnih nesreća s poginulim osobama brzina je bila uzrok u pet prometnih nesreća, što čini udio od 45% u ukupnom broju prometnih nesreća s poginulim osobama. Na području Policijske postaje Rovinj-Rovigno dogodile su se tri prometne nesreće s poginulim osobama, u kojima su poginule četiri osobe.

Stoga će se, radi smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, na području Policijske postaje Rovinj-Rovigno u utorak, 24. kolovoza od 15 do 19 sati, provesti prometna akcija ''Kontrola brzine kretanja vozila i vozača mopeda i motocikla''.

Za vrijeme prometne akcije policijski službenici kontrolirati brzinu kretanja, korištenje zaštitne kacige, nepropisna pretjecanja, posjedovanje odgovarajuće vozačke dozvole i registriranost motocikla.

Policija poziva sve sudionike u prometu da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.
 
 
 
 

Stranica