Japanski konzul posjetio Policijsku upravu istarsku

Slika /2023/japanski konzul.JPG

Istra je turistička regija i da policija poduzima brojne aktivnosti kako bi stanje sigurnosti bilo na visokoj razini

Foto: PU istarska

Policijski časnik za vezu i konzul pri Veleposlanstvu Japana Shungo Maeda posjetio je danas Policijsku upravu istarsku u cilju nastavka uspješne suradnje s hrvatskom policijom, a srdačnu dobrodošlicu zaželjeli su mu načelnik policijske uprave Alen Klabot i njegov zamjenik Božo Kirin.

Načelnik policijske uprave upoznao je konzula sa stanjem sigurnosti na području Istarske županije te je istaknuo kako je Istra turistička regija i da policija poduzima brojne aktivnosti kako bi sigurnost bila na visokoj razini. ''Čitava prošla godina protekla je u Istri zadovoljavajuće sa sigurnosnog aspekta. Zabilježili smo manje kaznenih djela i manje prekršaja narušavanja javnog reda i mira, a tijekom cijele godine nisu zabilježeni događaji koji bi izazvali uznemirenost građana i turista'', rekao je Klabot i istaknuo kako japanski državljani u proteklih pet godina u Istri nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela ni prekršaja.

Budući da  je japanski konzul pokazao interes za problematiku kretanja migranata preko područja Istarske županije i problematiku organiziranog kriminaliteta, pojašnjene su mu novosti u radu  hrvatske policije nakon ulaska Republike Hrvatske u Scengenski prostor, uz naglasak na provođenju kompenzacijskih mjera u cilju suzbijanja prekograničnog kriminaliteta.

Na radnom sastanku riječi je bilo i o originalnom projektu hrvatske policije ''Sigurna turistička destinacija'', odnosno o stranim policijskim službenicima koji tijekom ljeta borave u Hrvatskoj i zajedno s hrvatskim policajcima brinu o sigurnosti turista. Važnost sigurnosti istaknuo je i konzul Maeda te je napomenuo kako su očekivanja da bi Hrvatsku ove godine moglo posjetiti više turista iz Japana, s obzirom da su japanskim državljanima ukinuta ograničenja glede putovanja zbog virusa Covid-19.

Sudionici sastanka pohvalili su dosadašnju suradnju između policijske uprave i Veleposlanstva Japana te su izrazili zadovoljstvom susretom, uz uvjerenje da će suradnja u budućnosti biti još bolja.


 

Stranica