Jedna osoba smrtno stradala u naletu vlaka na automobil - nadopuna događaja

Slika /2021/vlak.jpg

Vozač automobila nije se zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja, već je nastavio vožnju preko željezničke pruge

Foto: Ilustracija

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako se danas oko 10.25 sati, na pružnom prijelazu kod Stancije Grgur, između željezničkog kolodvora Čabrunići i željezničkog kolodvora Vodnjan, dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 52-godišnji muškarac.

Nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak upravljao automobilom Renault, pulske registarske oznake, kolnikom nerazvrstane ceste te dolaskom do pružnog prijelaza na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije zaustavio vozilo pored prometnih znakova obaveznog zaustavljanja i Andrijinog križa, već je nastavio vožnju preko željezničke pruge, bez da se uvjerio da to može sigurno učiniti. U tom je trenutku naišao putnički vlak, kojim je na relaciji Maribor – Pula upravljao 51-godišnji slovenski državljanin te je vlak udario u bočnu stranu automobila.

Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila te će se njegovo tijelo prevesti na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Strojovođa i sedam putnika koji su se nalazili u vlaku nisu ozlijeđeni.

Policija će o događaju podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica