Jučer tri naleta na divljač: vozači, pripazite!

Slika /2021/srna.jpg

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana policija je na području Buja i Labina zabilježila tri naleta automobila na divljač, u kojima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je jučer oko 5.10 sati na cesti Marušići – Kremenje, kada je 56-godišnjak automobilom Peugeot 308, pulske registarske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon sudara udaljila. Također, na istoj je cesti oko 23.40 sati 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine automobilom Peugeot 307, pulske registarske oznake, udario u srnu koja je uginula. Treći slučaj zabilježen je jučer oko 19.30 sati na cesti Prtlog - Labin, kada je 47-godišnjak automobilom Cervolet, pulske registarske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon sudara udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Stranica