''Knjigama do osmijeha'' u Labinu

Slika PU_I/Liče Faraguna.JPG

Foto: PU istarska  

Predstavnici Policijske uprave istarske, na čelu s načelnikom uprave i predsjednikom Komisije Zaklade policijske solidarnosti za Policijsku upravu istarsku g. Mladenom Blaškovićem, posjetili su jučer Centar za odgoj i obrazovanje ''Liče Faraguna'' u Labinu te su korisnicima Centra darovali slikovnice i knjige.

Naime, u sklopu akcije ''Knjigama do osmijeha'', koju je ove godine pokrenula Zaklada policijske solidarnosti, djeci policijskih službenika te školama, vrtićima i drugim ustanovama koje skrbe o djeci i mladima darovat će se preko 20 tisuća knjiga. ''Vile'', ''Zmajevi'', ''Divovi'', ''Odiseja'', ''Priče iz mitologije'' i ''Ilijada'' samo su neki od naslova kojima se nastoji razvijati kulturu čitanja kod naših najmlađih, ali i promovirati humanitarno djelovanje Zaklade i Ministarstva unutarnjih poslova. Nakon posjeta pulskoj Općoj bolnici i podjele knjiga policijskim službenicima s više djece školske i predškolske dobi,   predstavnici Policijske uprave istarske u nastavku akcije posjetili su labinski Centar  s osnovnoškolskim obrazovanjem djece s teškoćama u razvoju. Nakon što je predstavio akciju ''Knjigama do osmijeha'' i funkcioniranje Zaklade policijske solidarnosti, načelnik Blašković uručio je knjige ravnateljici Centra gđi. Sunčani Jokić.

Gđa. Jokić zahvalila je na poklonjenim knjigama te je istaknula kako će ova literatura učiniti zanimljivijim obrazovanje djece i mladih u Centru, ali i razveseljavati učenike, jer vole slušati priče, a naročito štićenici u domskom smještaju koji običavaju prije spavanja poslušati priču "za laku noć".

 Predstavljajući rad Centra ''Liče Faraguna'', ravnateljica je napomenula kako su korisnici djeca s umjerenim i težim dijagnozama, koja se ne mogu integrirati u sustav redovnog školovanja te stoga zahtijevaju i prilagođene oblike rada. Određen broj djece je i nepokretan te potpuno ovise o tuđoj pomoći, a što zahtijeva i specifične oblike skrbi, koje je moguće provoditi jedino u manjim skupinama.  Osim svojim korisnicima, Centar pruža uslugu stručnog suradnika defektologa-logopeda i djeci s manjim teškoćama u razvoju integriranim u dvije labinske redovne osnovne škole.  U ugodnom druženju, predstavnici Policijske uprave istarske upoznali su djelatnike i djecu koja koriste usluge Centra, a mališani su ih obradovali prigodnim pjesmicama te poklonima koje su sami izradili kako bi pokazali svoju zahvalnost za posjet policije.



Stranica