Kontrola alkoholiziranosti vozača u Poreču

Slika /2019/prometna policija 10.jpg

Porečka policija će u noći sa subote na nedjelju provesti pojačani nadzor vozača na opojna sredstva

Foto: Ilustracija

U cilju  povećanja sigurnost u cestovnom prometu, Policijska postaja Poreč-Parenzo će u noći sa subote na nedjelju od 21 do 5 sati provesti preventivno- represivnu prometnu akciju „Kontrola alkoholiziranosti vozača“. 
 
Na području Policijske postaje Poreč-Parenzo   u prvih šest mjeseci, zabilježeno je 138 prometnih nesreća što je 11 % više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju 2023.godine kada su zabilježene 124 nesreće.
           
U prometnim nesrećama stradala je 71 osoba, od čega dvije osobe sa smrtnim posljedicama, tri su  osobe teško, a 66 osoba lakše ozlijeđene. U 22 nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
           
U istom razdoblju utvrđeno je 2142 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 131 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Pozivamo vozače da, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.
          
Čak i male količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje  te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa.
 

Najave