Međunarodni susret policijskih motociklista

Slika PU_I/vijesti/2015/mobilna bavarska.jpg

Foto: Ilustracija

Proteklog je vikenda, od 25. do 26. travnja, u bavarskom gradu Kulmbachu, održan međunarodni susret 15. Akcija sigurnosti prometa ''Mobilna Bavarska – sigurno do odredišta'', na kojem su sudjelovali i predstavnici hrvatske policije, i to policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola, Antun Marić i Ivan Martan.

Riječ je o tradicionalnom susretu policijskih motociklista iz Europe, koji se održava pod pokroviteljstvom Bavarskog ministarstva unutarnjih poslova, a na kojem su naši policijski službenici sudjelovali drugi puta. Uz hrvatske i njemačke policijske motocikliste, na ovogodišnjem susretu sudjelovali su i predstavnici Austrije, Poljske, Češke, Italije, Velike Britanije, Rumunjske, Belgije, Nizozemske, Švicarske, Francuske i Mađarske.

Osim što su policijski službenici imali priliku razmijeniti iskustva u radu prometne policije i prezentirati preventivne aktivnosti koje se provode diljem Europe u cilju povećanja sigurnosti prometa, okušali su se i u natjecanju vožnje spretnosti. Na prometnom poligonu svoje vještine u vožnji službenim motociklom pokazalo je 30 natjecatelja, a naš policijski službenik Antun Marić zauzeo je visoko deveto mjesto. Po završetku natjecanja, za sudionike međunarodnog susreta, upriličena je svečanost u prostorijama gradske vijećnice. Gradonačelnik Kulmbacha i načelnik policije Sjeverne Bavarske uručili su nagrade natjecateljima, a posebnu nagradu – za policijskog službenika koji je prešao najdalji put, uručili su rumunjskom policijskom službeniku, koji je do Kulmbacha stigao sa službenim motociklom, starim 25 godina, pri čemu je prešao put od 1.900 km u jednom pravcu.

Ovaj hvalevrijedan međunarodni susret policijskih službenika završio je slijedećeg dana, svečanim defileom, odnosno povorkom motocikala, u kojoj su sudjelovali policijski službenici, predstavnici svih hitnih službi koje djeluju na području Njemačke, poput vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, crvenog križa, ali i brojni građani. Nakon prigodnog druženja s građanima i posljednjeg predstavljanja rada policijskih službenika u pojedinim državama, sudionici susreta srdačno su se rastali i dogovorili nastavak suradnje i slijedeće godine na 16. Akciji sigurnosti prometa ''Mobilna Bavarska – sigurno do odredišta''za policajce motoriste iz europskih zemalja.



Stranica