Miran vikend na istarskim prometnicama

Slika /2018/prometna policija motoristi.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja na cestama

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 7. do 9. lipnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 16 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno.  Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se 8. lipnja oko 18.35 sati u Bujskoj ulici u Umagu, kada je 22-godišnjakinja upravljala motociklom, pulske registracijske oznake. Vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad motociklom i pala na kolnik.

Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju.

Tijekom vikenda kontrolirano je 395 vozila i vozača. Iz prometa su isključena 24 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 217 prekršaja, od koji izdvajamo:
  • nepropisna brzina - 82 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 18 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 17 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 21 prekršaj
  • neregistrirano i teh. nepregledano vozilo - 4 prekršaja
  • ostali prekršaji - 75 prekršaja.
 
Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie su 7. lipnja oko 21.10 sati u Istarskoj ulici u Bujama zaustavili 40-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i bez da je koristio zaštitni pojas upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je uhićen i doveden u policijsku postaju. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se pokreće prekršajni postupak,  s obzirom da to nije prvi put da je zatečen za volana iako nema položen vozački ispit, policijski službenici privremeno su muškarcu oduzeli automobil.

Priopćenja