Motociklom udario u stablo

Slika PU_I///ZSCP.JPG

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 3 sata u Radićevoj ulici u Puli, teško je ozlijeđen 36-godišnji muškarac.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 3 sata u Radićevoj ulici u Puli, teško je ozlijeđen 36-godišnji muškarac.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji Puljanin upravljao motociklom Yamaha, pulskih registracijskih oznaka te je dolaskom do zavoja u lijevo, zbog nedovoljnog držanja razmaka od desnog ruba kolnika, prešao na nogostup i udario u stablo. Muškarac je nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Pula.

Kako  vozač motocikla u trenutku nesreće nije imao na glavi uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi. Naime, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama vozači mopeda, motocikala, lakih četverocikala i četverocikala bez zaštitne kabine, kao i suvozači, moraju na glavi nositi propisanu, homologiranu i pravilno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Homologirane kacige udovoljavaju posebnim karakteristikama i samim time su puno sigurnije za vožnju. Za nepridržavanje ove odredbe o zaštitnim kacigama predviđena je novčana kazna u iznosu od tisuću kuna i isključenje iz prometa.



Stranica