Na požarištu pronađeno mrtvo tijelo

Slika PU_I/traka07.jpg

Danas oko 15,20 sati policija je zaprimila dojavu o požaru i pronalasku mrtvog tijela na području Sv. Katarina kod mjesta Svetvinčenat.

Foto: Ilustracija  

Danas oko 15,20 sati policija je zaprimila dojavu o požaru i pronalasku mrtvog tijela na području Sv. Katarina kod mjesta Svetvinčenat.

Naime, nakon što je danas oko 15 sati kod mjesta Svetvinčenat izbio požar trave i niskog raslinja, na mjestu požara pronađeno je i mrtvo tijelo, zasad nepoznate osobe.  Očevid je u tijeku, a po njegovom završetku, mrtvo tijelo prevest će se na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja identiteta.

U požaru je izgorio oko hektar trave i niskog raslinja, a oko 16,45 sati ugasili su ga djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti nastanka ovog događaja.

 

Policijska uprava istarska i ovom prilikom podsjeća građane da prilikom loženja vatre na otvorenom prostoru, poduzmu odgovarajuće mjere predstrožnosti kako bi se spriječilo stradavanje, kao i širenje plamena na druge objekte ili površine:

  • tvari koje se spaljuju moraju se odložiti na dovoljnu udaljenost od objekata i površina koje bi vatra i dim mogli ugroziti – vodova električne energije, javnih cesta, željezničke pruge, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata;
  • loženje vatre potrebno je izbjegavati u slučaju jačeg vjetra;
  • oko mjesta spaljivanja potrebno je očistiti odgovarajući sigurnosni pojas, a materijal koji se spaljuje preporuča se rasporediti na manje hrpe:
  • ovisno o količini tvari i površini koja se spaljuje, potrebno je osigurati nazočnost dovoljnog broja punoljetnih osoba sposobnih za gašenje požara;
  • uz mjesto spaljivanja potrebito je osigurati priručna sredstva za gašenje (lopate, vodu i dr.);
  • spaljivanje obavljati danju kada su za to pogodne vremenske prilike;
  • nakon spaljivanja potrebito je mjesto spaljivanja temeljito pregledati, a ostatak vatre i žara u potpunosti pogasiti;
  • u slučaju gubitka nadzora nad vatrom, ODMAH obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193.


Stranica