Najava obilježavanja Međunarodnog dana žena žrtava nasilja

Slika PU_I/živim život bez nasilja.bmp

Policijska uprava istarska će sutra 7. studenog od 9 do 12 sati u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ u Bujama, tijekom održavanja mjesečnog sajma obilježit Međunarodni dan žena žrtava nasilja.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska će sutra 7. studenog od 9 do 12 sati u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ u Bujama, tijekom održavanja mjesečnog sajma obilježit  Međunarodni dan žena žrtava nasilja.

Naime, odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, dan  25.11. obilježava se kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u znak sjećanja na dan kada je 25.11.1960. godine u Dominikanskoj republici, diktator Rafael Trujillo zapovjedio i izvršio ubojstvo sestara Patrie, Minerve i Marie Teresu Mirabal koje su predstavljale simbol otpora diktatorskom režimu Rafaela Trujilla te se od 2005 godine do danas dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava i u Hrvatskoj s primarnim ciljem podizanja svijesti javnosti o tom fenomenu te poticanje građana, posebno žrtava na prijavljivanje obiteljskog nasilja što predstavlja važan iskorak u prevenciji borbe protiv nasilja nad ženama. 

Tim povodom će se građani na info pultu Policijske uprave istarske i Policijske postaje Buje upoznati s problematikom  nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, kao i s primjerima dobre prakse usmjerenim na suzbijanje nasilja u našoj zajednici.

 

 

 

 

 

 

 



Stranica